Fietshelmen actie voor kinderen van groep 1 en 2

Koop een kabouter en win een gesigneerde helm van een beroemdheid

Koop een kaboutertje met fietshelm voor 15,- Je sponsert daarmee een fietshelm voor een kind en maakt kans op een gesigneerde helm van een beroemdheid of één van de andere leuke kabouterprijzen.

Een half jaar geleden is pa Pinkelman op zijn fiets aangereden door een auto. Gelukkig had hij een helm op, anders had het er niet goed uitgezien. Na zijn ongeluk heeft hij de neefjes weten te overtuigen van het belang van het dragen van een fietshelm. Graag zou hij zien dat de kinderen van Baek ook allemaal een helm dragen op de fiets. Om iedereen en helm te geven gaat de kabouter een beetje te ver, dat zal niet lukken maar hij wil een poging doen om alle kinderen van groep 1 en 2 van de basischolen in de gemeente Baek te kunnen geven. Dat zijn zo’n 200 kinderen.

Hoe denkt pa Pinkelman dat te doen?

Afgelopen weken heeft hij meer dan 200 kleine kaboutertjes, met fietshelmpje, gemaakt. Deze kabouters wil hij graag verkopen om van de opbrengst kinderfietshelmpjes te kopen. Alles is handwerk en kost veel tijd, dat heeft pa Pinkelman graag over voor de veiligheid van de kinderen. Doe mee, koop een kabouter en draag zo samen met alle Baekse kabouters bij aan de veiligheid van onze kinderen.

Een aantal beroemde Nederlanders vinden de actie een mooi initiatief en zijn zelfs bereid geweest om een fietshelmen te signeren. Ondermeer Tom Dumoulin, Edwin van der Sar, André Rieu, Toos en Henk, Beppie Kraft, Andre Kuipers, Judith Wolters-Vonken, Dylan Haegens, Sinterklaas of pa Pinkelman hebben al een helmpje gesigneerd of toegezegd. We zijn nog druk bezig om in totaal 10 gesigneerde helmen bij elkaar te krijgen, en dat gaat lukken. Op deze site en op facebook zullen we jullie op de hoogte houden van de beroemdheden die meehelpen deze actie te laten slagen. Help jij de kabouters ook mee ?

Naast de helmpjes met een handtekening zijn er nog tal van leuke kabouterprijzen te winnen. Ondermeer setjes van 4 originele pa Pinkelmman onderzetters, een kabouterdeurtje met je eigen naam erboven, gouden kaboutertjes, gewone kaboutertjes en kleine kabouterdeurtjes.

Hoe doe je mee?

Bij de Readshop (Markt 63), het Gemackshuys (Burg Janssenstraat 5), Boss Scooters (Maastrichterlaan 21 ) en  Bakker Mennens (Prins Mauritslaan 1) kun je vanaf maandag 14 juni een inschijfkaartje ophalen. Schijf duidelijk je naam en adres op het kaartje. Doe 15 euro in het bijgeleverde zakje. Plak het dicht en geeft het op een van de bovengenoemde adressen af. Zorg dat het inschrijfkaartje en de betaling, uiterlijk zaterdag 16 juli zijn ingeleverd op een van de bovengenoemde adressen. Op maandag 18 juli zal de burgemeester onder toeziend oog van notaris Pas de helmen verloten onder alle inschrijvingen. De verkoop van de kabouters gaat eventueel daarna door tot alle kabouters verkocht zijn.

De gehele opbrengst zal ook nu weer ten goede komen aan de actie. Zoals bij alle voorgaande acties kost het pa Pinkelman heel veel tijd, maar dat heeft hij graag over voor de veiligheid van de Baekse kinderen

Wie doen er allemaal mee?

Toos en Henk (Paul Kusters)

André Rieu

André Rieu vroeg of de kabouters extra aandacht wilde besteden aan het gebruik van een telefoon op de fiets. Hij zou graag zien dat iedereen zich bewust is dat je niet appt als je fiets!

Edwin van der Sar

Met dank aan de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting.

Kijk hier waar we het allemaal voor doen.

Beppie Kraft

Wat kun je allemaal winnen?

Waar doen we het voor!