Welkom bij de Kaboutermakelaar in Baek

De kaboutermakelaar heeft in de gemeente Beek kabouterdeurtjes opgehangen. Je kunt deze samen met papa en mama, of opa en oma gaan zoeken. Zo wordt het leuk om door het dorp te struinen, lekker buiten bezig te zijn en te verzinnen hoe het bij die kabouters binnen uit zal zien. Er is geen vaste route. Op deze kaart staan alle deurtjes. Er zijn al meer dan 170 deurtjes te vinden. Je kunt overal beginnen.

Bij sommige deurtjes staan kabouters of andere leuke dingen. Deze zijn niet om mee te nemen. Niet alleen kleine kinderen beleven veel plezier aan deze deurtjes en de mensen doen hun best er iets leuks van te maken. Kijk erna, geniet er van en ga opzoek naar het volgende deurtje. Soms leggen mensen er zwerfstenen bij, die mag je natuurlijk wel meenemen.

En vergeet niet af en toe naar het Enige Echter Baekse Kabouterlied te luisteren. Met dank aan de familie Pittie.

EK Kaboutervoetbal wedstrijd

Misschien sta je wel bij het Pa Pinkelman EK voetbalstadion. De familie Pittie heeft dit gemaakt en er is voor de kabouterspeurneuzen een gouden kabouter te winnen. Tel alle kabouterjes die in en om het stadion te vinden zijn. Schrijf het aantal, samen met je naam, telefoonnummer of e-mail adres op briefje en doe dat in de kabouterbrievenbus. Op 11 juli zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Het Pa Pinkelman EK voetbal stadion kun je vinden op de van Sonsbeecklaan in Baek.

Kabouteravonturen (donatie voedselbank)

Op facebook verschijnen regelmatig korte verhaaltjes van de kabouters. Deze avonturen zijn gebundeld en kunnen als PDF worden gedownload.

Omdat we regelmatig de vraag krijgen wanneer van deze verhaaltjes een boekje verschijnt zijn we de animo aan het polsen.  Als we op 1 juli minimaal 200 aanvragen hebben gaan we een boekje laten drukken. Dit zal 15 euro gaan kosten. Hiervan gaat van ieder boekje 2,50 euro naar de voedselbank. Voor degene die voor 1 juli hebben aangegeven een boekje te willen kopen, zal pa Pinkelman het persoonlijk signeren.  

Heb je interesse? Laat het weten via onderstaand contactformulier.