Welkom bij de Kaboutermakelaar in Baek

De kaboutermakelaar heeft in de gemeente Beek kabouterdeurtjes opgehangen. Je kunt deze samen met papa en mama, of opa en oma gaan zoeken. Zo wordt het leuk om door het dorp te struinen, lekker buiten bezig te zijn en te verzinnen hoe het bij die kabouters binnen uit zal zien. Er zijn al meer dan 200 deurtjes te vinden. Op deze kaart staan alle deurtjes. Het is geen vaste route, je kunt overal beginnen. 

Bij sommige deurtjes staan kabouters of andere leuke dingen. Deze zijn niet om mee te nemen. Niet alleen kleine kinderen beleven veel plezier aan deze deurtjes en de mensen doen hun best er iets leuks van te maken. Kijk erna, geniet er van en ga opzoek naar het volgende deurtje. Soms leggen mensen er zwerfstenen bij, die mag je natuurlijk wel meenemen.

Kabouteravonturen (donatie voedselbank)

Op facebook verschijnen regelmatig korte verhaaltjes van de kabouters. Deze zijn inmiddels gebundels en uitgebracht als Eerste Echte Baekse Kabouter Boek.

Het boek kost 15,- euro. Van ieder verkocht boek gaat 2,50 euro naar de voedselbank. Hiervan zullen “sjloktuutte” voor de kinderen worden gemaakt.

Het boek is te koop bij de readshop op de Markt in Beek.  

Heb je interesse, maar kun je niet naar Beek komen? Laat het weten via onderstaand formulier weten. We nemen dan contact op over hoe te betalen en sturen het dan per post op. Hiervoor komen 4,60 euro porto kosten erbij. 

    En vergeet niet af en toe naar het Enige Echter Baekse Kabouterlied te luisteren. Met dank aan de familie Pittie.