Fietshelmen actie voor kinderen van groep 1 en 2

in 2021 is pa Pinkelman op zijn fiets aangereden door een auto. Gelukkig had hij een helm op, anders had het er niet goed uitgezien. Na zijn ongeluk heeft hij de neefjes weten te overtuigen van het belang van het dragen van een fietshelm. Graag zou hij zien dat de kinderen van Baek ook allemaal een helm dragen op de fiets. Om iedereen en helm te geven gaing de kabouter een beetje te ver. Maar hij heeft een poging gedaan om alle kinderen van groep 1 en 2 van de basischolen in de gemeente Baek een fietshelm te kunnen geven. Dat zijn zo’n 250 kinderen en dat is gelukt.

Hoe heeft pa Pinkelman dat te gedaan?

Om de fietshelmen te kunnen betalen had pa Pinkelman speciale kaboutertjes gemaakt met een fietshelmpje. Deze waren te koop voor 15 euro. Voor dat bedrag kon hij één helmpje kopen. Om het aantrekkelijk te maken had pa Pinkelman een aantal beroemdheden benaderd om een fiethelm te signeren. Deze helmen en nog verschillende leuke kabouterprijzen zijn onder toezicht van notaris Pas door onze burgemeester verloot. Dat was een bijzondere ervaring. De winnaars waren blij met hun prijs. 

 

Ondermeer deze beroemdheden hebben de actie van pa Pinkelman een warm hart toegedragen.

Gouverneur Emile Roemer

André Kuipers

Beppie Kraft

André Rieu

André Rieu vroeg of de kabouters extra aandacht wilde besteden aan het gebruik van een telefoon op de fiets. Hij zou graag zien dat iedereen zich bewust is dat je niet appt als je fiets!

Tedwin van der Sar

Met dank aan de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting.

Kijk hier waar we het allemaal voor doen.

Anne van der Breggen

Toos en Henk

Jean-Pascal Everaert

Deze prijzen zijn bij de loterij verloot.

Met dank aan notariaat Pas voor het belangeloos toezicht houden op de loterij. En natuurlijk onze burgemeester en gemeentesecretaris voor het toekennen van de prijzen. Het was een bijzondere middag.

Waarom is een het dragen van een fietshelm zo belangrijk?