Fietshelmen actie voor kinderen van groep 1 en 2

Een half jaar geleden is pa Pinkelman op zijn fiets aangereden door een auto. Gelukkig had hij een helm op, anders had het er niet goed uitgezien. Na zijn ongeluk heeft hij de neefjes weten te overtuigen van het belang van het dragen van een fietshelm. Graag zou hij zien dat de kinderen van Baek ook allemaal een helm dragen op de fiets. Om iedereen en helm te geven gaat de kabouter een beetje te ver, dat zal niet lukken maar hij wil een poging doen om alle kinderen van groep 1 en 2 van de basischolen in de gemeente Baek te kunnen geven. Dat zijn zo’n 250 kinderen.

Hoe denkt pa Pinkelman dat te doen?

Om de helmpjes te kunnen kopen heeft pa Pinkelman speciale kaboutertjes gemaakt met een fietshelmpje. Deze zijn te koop voor 15 euro. Voor dat bedrag kan hij één helmpje kopen. Om het aantrekkelijk heeft pa Pinkelman een aantal beroemdheden benaderd om een fiethelm te signeren. Deze helmen en nog verschillende leuke kabouterprijzen zijn onder toezicht van notaris Pas door onze burgemeester verloot. Dat was een bijzondere ervaring. De winnaars waren blij met hun prijs. Jammer genoeg is het niet gelukt om alle 250 helmpjes te kunnen sponseren. In een nieuwe poging heeft pa Pinkelman het plan opgevat om unieke en gepersonaliseerde kabouterdeurtjes te gaan maken. 

 

Waar te bestellen?

Wil je iemand een een bijzonder kado geven, en persoonlijk deurtje kado bezorgd een glimlach op ieder gezicht. Daag de kabouters uuit een leuk en uniek ontwerp te maken voor opa, oma, je eigen kinderen, kleinkinderen, een vriend of vriendin of met het logo van je eigen bedrijf. We zullen ons best doen iets unieks en speciaals voor je te maken.  

Alles is handwerk en kost veel tijd, dat heeft pa Pinkelman graag over voor de veiligheid van de kinderen. Doe mee, naast de deurtjes kun je ook gewone kaboutertjes bestellen. Dus koop een kabouter een deurtje of een ander kabouter item en draag zo bij aan de veiligheid van onze kinderen.

Bij de Readshop (Markt 63 Beek), het Gemackshuys (Burg Janssenstraat 5 Beek ) en de Primera in Stein, kun je een bestelling opgeven en betalen.  Pinkelman maakt de deutjes en een hulpkabouter zal ze persoonlijk bezorgen als het niet te ver weg is. De gehele opbrengst zal ook nu weer ten goede komen aan de actie. Zoals bij alle voorgaande acties kost het pa Pinkelman heel veel tijd, maar dat heeft hij graag over voor de veiligheid van de Baekse kinderen

Ondermeer deze beroemdheden hebben de actie van pa Pinkelman een warm hart toegedragen.

Gouverneur Emile Roemer

André Rieu

André Rieu vroeg of de kabouters extra aandacht wilde besteden aan het gebruik van een telefoon op de fiets. Hij zou graag zien dat iedereen zich bewust is dat je niet appt als je fiets!

Toos en Henk

Met dank aan de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting.

Kijk hier waar we het allemaal voor doen.

Beppie Kraft

Anne van der Breggen

Jean-Pascal Everaert

Deze prijzen zijn bij de loterij verloot.

Met dank aan notariaat Pas voor het belangeloos toezicht houden op de loterij. En natuurlijk onze burgemeester en gemeentesecretaris voor het toekennen van de prijzen. Het was een bijzondere middag.

Waarom is een het dragen van een fietshelm zo belangrijk?