Wie is de Kaboutermakelaar?

De Kaboutermakelaar is in januari 2021 weer naar de gemeente Baek verhuisd. Sinds die tijd heeft hij voor meer dan 150 kabouterfamilies in de gemeente Baek een huisje gevonden. Dus ook in Neerbeek, Spaubeek, Genhout, Geverik en Kelmond zijn plekjes waar ze vrij en veilig wonen. De kabouters wonen echt overal want het zijn, dorp, bos en veldkabouters. Voor grote mensen (kinderen) zijn alleen de deurtjes van de kabouterhuisjes zichtbaar. Hoe het er bij de kabouters binnen uitziet mag iedereen zelf verzinnen. De Kaboutermakelaar is een echte Baekenaar. Hij probeert op deze manier de Baekse kinderen met hun ouders of grootouders wat afleiding te geven door het leuk te maken om buiten te wandelen en bezig te zijn. Hij hoopt hiermee ook de fantasie van de kinderen te prikkelen. Door alleen de deurtjes zichtbaar te maken kunnen de kinderen hun eigen kabouterwereld verzinnen en die hopelijk heel lang vasthouden. 

Voor grote mensen is het leuk om vriendjes te worden op Facebook. Daar worden kabouteravonturen gedeeld en maak ver lol en plezeer.  Zo nu en dan vraagt de Kaboutermakelaar daar ook of iemand nog een leuk plekje weet of heeft voor een kabouterfamilie die ook weer in Baek wil komen wonen. De Kaboutermakelaar betaalt alles uit eigen zak en er is geen verdienmodel aan gekoppeld. Hij hoopt dat er veel mensen en vooral kinderen plezier beleven aan zijn ludieke actie. Hij krijgt dagelijks veel vragen voor deurtjes en kaboutertjes en waar deze te koop zijn. Het antwoord is simpel en kort, ze zijn niet te koop. De actie is gestart voor kinderen in Beek. De deurtje worden uitsluitend in de gemeente Beek geplaatst op openbare en voor kinderen veilige locaties en komen allemaal op de kaart. Dat is alleen mogelijk als hij dat zelf in de hand houdt. Iedereen is natuurlijk vrij om kabouterhuisjes te maken, een foto daarvan delen op facebook vindt hij en alle kaboutervriendjes erg leuk. Maar deze kabouterhuisjes zullen niet op de kaart worden weergegeven. 

Hij wil niemand teleurstellen maar dit zijn de regels die hij zich aan het begin van zijn actie heeft opgelegd en daar wil hij graag aan vasthouden. Hij hoopt dat alle kaboutervriendjes daar begrip voor hebben.

Pa Pinkelman betaald alles uit eigen zak, dat heeft hij zich aan het begin van deze ludieke actie voorgenomen en wil hij tot het einde volhouden.